Wat is een huis meer waard dan de WOZ waarde?

Er is een verschil in WOZ-waarde en vraagprijs.

Niet alleen de vraag- en verkoopprijzen verschillen van elkaar, maar ook de relatie met de WOZ. Hoewel deze waarde oorspronkelijk werd gebruikt om het bedrag van de gemeentelijke belasting te berekenen, beschouwen veel huizenverkopers het als een indicator van de waarde van het onroerend goed en de vraag- en verkoopprijzen.

De WOZ-waarde geeft in de praktijk geen betrouwbare indicatie. Het wordt berekend op basis van algemene woonkenmerken, zoals oppervlakte en ligging. Het kan zijn dat de gemeente bepaalde zaken niet weet, zoals de ligging van een keuken of een carport. Deze zijn dus niet meegenomen in de berekeningen.

De WOZ-waarde is meestal 20% lager dan de verkoopprijs van de woning. Het verschil tussen de vraag- en verkoopprijs is veel kleiner omdat verkopers vaak moeite hebben om de waarde van hun huis goed in te schatten. Ze gebruiken de WOZ-waarde om de waarde van hun huis te bepalen en kunnen duizenden en duizenden op de markt achterlaten.

Wat is de beste manier om de vraagprijs van mijn huis te bepalen?

Om de beste vraagprijs voor uw huis te bepalen, is het belangrijk om een nauwkeurige taxatie te hebben. Hoewel u in de verleiding kunt komen om een taxateur in te huren, kan dit tot onnodige kosten leiden. Een lokale full-service makelaardij kan voor een vergelijkbare en gratis waardebepaling zorgen.

De makelaar brengt een vrijblijvend eerste bezoek om de staat en kenmerken van uw woning te beoordelen. Hij zal u adviseren over de beste prijs om uw huis te verkopen op basis van zijn uitgebreide ervaring op dit gebied. Klik hier om direct, gratis en vrijblijvend een taxatie aan te vragen