Wat als taxatie lager is dan bod?

Wat als taxatie lager is dan bod?

Als de taxatiewaarde van het huis lager ligt dan de koopsom moet de hypotheekverstrekker uitgaan van een lagere taxatiewaarde. Het verschil dien je zelf te betalen of te financieren.

Uw droomhuis is eindelijk van u. Je bod was zeer scherp en je was er op tijd. U vraagt de hypotheek aan zodra u de financiering rond heeft. Kredietverstrekkers willen er zeker van zijn dat de woning tegen de juiste prijs wordt aangekocht. Daarom moet een taxateur de woning taxeren. De waarde van de woning is lager dan u had verwacht. Wat nu?

Uw inkomen en de waarde van uw woning bepalen het maximale hypotheekbedrag dat u mag lenen. De hypotheekverstrekker neemt de lagere taxatiewaarde als de getaxeerde waarde van uw woning hoger is dan de aankoopprijs. Het verschil tussen aankoopprijs en taxatiewaarde moet u zelf betalen.

Wat ben je in staat om te doen?

Er kan een aanzienlijk verschil zijn tussen de taxatiewaarde en de aankoopprijs. Dit kan variĆ«ren van 500 euro tot enkele duizenden euro’s. U wilt niet wachten op financiĆ«le problemen, naast de kosten van het kopen van een huis. U kunt ook uw familie en vrienden om hulp vragen.

U kunt ook opnieuw onderhandelen over uw voorwaarden met de verkoper om te betogen dat u geen financiering kunt krijgen. Ook kunt u zich laten bijstaan door een NVM-makelaar bij u in de buurt om te onderhandelen over de meest gunstige prijs.

Betaal niet te veel

Doe je onderzoek voordat je een aanbieding indient. Wat zijn vergelijkbare woningen die zijn verkocht? Hoe zit het met onderhoud? Is er een ontwikkeling in het gebied waardoor onroerend goed kan afschrijven?

die u een nauwkeurige schatting van de waarde van uw woning kunnen geven. De onderhandelingen worden professioneel afgehandeld en komen niet voor onaangename verrassingen te staan. Neem voor meer informatie contact met ons op