Voorspelling huizenmarkt

Media en banken voorspellen lagere huizenprijzen voor 2023

Voorspelling huizenmarkt. Doordat er minder bezichtigingen en meer biedingen zijn, dalen de huizenprijzen. In augustus 2022 zijn veel mensen overgestapt op variabele energiecontracten. Dat betekent ook dat klanten minder snel meer uitgeven aan retailers.

Het is onmogelijk om tevreden te zijn met het bekijken van huizen. De huizenprijzen zijn al gedaald en zullen in 2023 niet verder dalen. Dit ervaren wij dagelijks als klanten om ons heen zitten. Je loopt achter als andere partijen CBS achter je aan zien komen. Met de juiste tips is het nog steeds een goed idee om nu te kopen.

Huizenprijzen dalen

De huizenprijzen zijn voor het eerst sinds juni 2022 gedaald. In het derde kwartaal van 2022 staan er nu meer woningen te koop dan in het kwartaal 2021. Met Funda houdt u dit in de gaten. Met kerst 2021 staan er bijna 10 keer meer huizen te koop dan in 2018.

Door de dalende koopkracht koelen de huizenprijzen af. U hoeft minder of helemaal niet te bieden nu de huizenmarkt is afgekoeld. Het is vreemd om op te merken dat taxateurs het onroerend goed hoog blijven waarderen. U kunt meer bieden dan de vraagprijs en mogelijk 50% van het hogere hypotheekaanbod meefinancieren.

Wilt u weten welke prijs u voor een huis kunt bieden en hoeveel geld u nodig heeft om het te financieren? Wilt u weten of het huis betaalbaar is? Maak de berekeningen en lees dan verder.

De huizenprijzen zijn gedaald

U kunt minder huizenprijsstijgingen krijgen als u kunt lenen. Dit is het hoogste inflatiepeil sinds oorlogstijd, toen de markt instortte. Aangezien de gasleveringen uit Egypte en Israël zijn verzekerd, zal de inflatie later in het jaar dalen. Er komt meer vertrouwen in het energiekostenbeleid van de overheid.

Dit betekent dat mijn voorspelling dat de huizenprijzen verder zullen dalen, gedeeltelijk waar kan zijn. De hypotheekrente daalt als je een hogere hypotheeklimiet hebt, maar het maximale bedrag van je hypotheek daalt waarschijnlijk als de markt voor woningen blijft krimpen.

Huizenprijzen zullen wereldwijd profiteren van meer zekerheid. Ook het consumentenvertrouwen was op een historisch dieptepunt. Zie ook het CBS van 1 april 2022. Consumenten vermijden in turbulente periodes en oorlogen eerder dure aankopen. Inflatiepercentages kunnen persoonlijk zijn. Inflatie beïnvloedt elk gezin anders.

Lager consumentenvertrouwen zorgt voor onstabiele huizenprijzen

Rotterdamse makelaar ging op 31 maart 2022 naar een leegstaand huis, omdat er geen consumentenvertrouwen was. Het is moeilijk voor te stellen dat de huizenprijs weer omhoog gaat. De huizenprijzen worden dagelijks bijgewerkt. Dit kan betekenen dat de prijzen die u vandaag ziet, volgende week kunnen veranderen.

Bent u benieuwd hoeveel en wat voor huis u kunt lenen? We krijgen nog steeds vragen van ouders over het kopen van een woning met hun kinderen, ondanks dat de huizenprijzen hoog blijven. Omdat het makkelijker is om samen de woningprijs te financieren, is sinds 4 april 2022 de populairste hypotheekaanvraag voor het kopen van een huis met je ouders.

De huizenmarkt in Oekraïne werd getroffen door de oorlog tegen Oekraïne

De huidige huizenmarkt van 90% wordt beïnvloed door het Russische conflict in Oekraïne. Agenten zullen merken dat er vragen zullen rijzen over het energieverbruik. Door dreigende gastekorten drijven de energiekosten op en dalen de waarde van energievretende panden.