Verschil taxatiewaarde en verkoopwaarde

De hypotheekverstrekker zal de waarde van het onroerend goed moeten bepalen voordat zij u kunnen goedkeuren voor een hypotheek. Er moet een taxatie plaatsvinden. Deze waarde kan worden gebruikt om geld te lenen. Hoe beïnvloedt het uw financiën en hoe weet u het verschil tussen getaxeerde en inruilwaarde?

Verkoopwaarde minus getaxeerde waarde

De theorie is dat er geen verschil is in de getaxeerde en verkochte waarde. een taxateur

De waarde van uw huis bepaalt hoeveel u mag lenen bij een hypotheekverstrekker. U mag niet meer lenen dan 100 procent van de waarde van uw huis. De berekening van de taxateur is mogelijk niet hetzelfde bedrag als de verkoper accepteert.

Woningen zijn schaars. Huiseigenaren hebben de mogelijkheid om te kiezen uit vele bieders, van wie sommigen duizenden zullen overbieden om een huis te krijgen. Daarom is de werkelijke verkoopwaarde wat u moet betalen. Een taxateur maakt het niet uit.

Een overbod is wanneer u meer betaalt voor het onroerend goed dan het waard is. Dit is de reden waarom een hypotheekverstrekker u het bedrag niet leent.

Wat is het maximale bedrag dat u kunt lenen om een hypotheek te krijgen?

Vroeger kon je meer lenen dan de verkoopwaarde van de woning. Voor kopers was dit een aantrekkelijke marge, omdat je dan meer kon lenen tegen een lagere rente. De huizencrisis maakte duidelijk dat meer lenen kan leiden tot grotere risico’s. Deze marge was nu nul.

Gaat u verduurzamingsmaatregelen doorvoeren, dan is uw maximale leenbedrag nu 100 procent. Als u minder kunt bieden dan het getaxeerde bedrag, kunt u maximaal 100 procent lenen. Wat kunt u doen om de kloof te overbruggen?