Prijshistorie huis

Huizenprijzen kunnen schommelen tussen stijgende en dalende prijzen. Hoewel het een algemene regel is dat de huizenprijzen zullen stijgen, is dit misschien niet de waarheid. Er kunnen pieken en dalen zijn in verkoopprijzen. Hoe ken je de geschiedenis van huizenprijzen? Hoe vind je deze informatie?

Registreert het Kadaster (bijna alles)

Het Kadaster registreert een woning die wordt verkocht aan een nieuwe koper. Deze pagina bevat informatie over de verkoper en de verkoopprijs. U kunt de meest recente prijs van een woning opvragen. De vraag “Wat is de prijsgeschiedenis van mijn huis?” kan nog gevraagd worden. Een momentopname is niet voldoende om de werkelijke waarde van een huis te bepalen. Je zult wat moeten graven als je een goed aanbod wilt krijgen.

Prijsgeschiedenis zoeken en opzoeken

Een makelaar is de beste manier om de prijsgeschiedenis van het huis te achterhalen. Ze hebben meer informatie dan verkopers en kopers. Makelaars kunnen deze informatie gebruiken om nieuwe klanten te werven. Ze hebben veel ervaring en kennis waar kopers of verkopers hun voordeel mee kunnen doen. Het is een goed idee om bij verschillende makelaars offertes aan te vragen voordat u zich ergens toe verbindt. U kunt bijvoorbeeld een makelaar kiezen die naar de historie van de woning kan kijken en u kan adviseren over de markt.

Heb je de mogelijkheid om naar de geschiedenis van huizenprijzen te kijken?

Een vastgoedsite werd in 2010 aangeklaagd voor het publiceren van een hele geschiedenis van huizenprijzen. De huiseigenaar maakte bezwaar en diende een klacht in. De rechter oordeelde dat deze informatie mag worden vrijgegeven en dat er geen sprake is van privacyschendingen. Omdat ze in de rechtszaal aan het twitteren waren, werd ook de makelaarswebsite op hun vingers verkracht.

Geschiedenis van huisverkopen

De toekomst is niet iets dat huiseigenaren nauwkeurig kunnen voorspellen. Op basis van hun marktkennis en ervaring uit het verleden kunnen professionele makelaars nauwkeurige prognoses maken. Het is echter mogelijk dat de prijs van een huis potentiële kopers niet meteen aantrekt. De verleiding is groot om de woning tijdelijk voor een lagere prijs aan te bieden. Als de markt zich herstelt, wilt u er toch van profiteren. De prijs stijgt weer. Deze prijsstijgingen kunnen gevaarlijk zijn omdat de prijsgeschiedenis uit het verleden wordt bewaard. Een potentiële koper kan zien wanneer de prijs van het huis recentelijk is gestegen.

Prijsgeschiedenis is niet het enige dat ertoe doet

Het heeft geen directe invloed op de huidige waarde van een onroerend goed dat 10 jaar geleden voor een specifieke prijs is verkocht. U kunt een gratis taxatie krijgen van een makelaar om erachter te komen hoeveel uw huis waard is. Een huis dat te koop staat, kan niet worden beschouwd als een op zichzelf staand onroerend goed. In plaats van terug te kijken naar het verleden, moet u de prijzen van vergelijkbare woningen vergelijken om uw zaak in onderhandelingen duidelijk te maken.

Bent u van plan te verhuizen en wilt u weten hoeveel uw huis nu kan verkopen? Vul het onderstaande formulier in om een gratis taxatie te krijgen van een lokale makelaar.