NVM Makelaar

NVM Makelaar

Wat betekent het om NVM-makelaar te zijn? Zowel huizenverkopers als kopers maken zich zorgen over deze vraag. Bij het zoeken naar de beste makelaar horen veel mensen NVM. We leggen je uit wat NVM-makelaars doen, wat ze kosten en hoe je ze gemakkelijk kunt vergelijken.

Wat is een NVM-makelaar?

NVM is de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Dit is de grootste vereniging van makelaars en specialisten van het land. Het bestaat al meer dan 120 jaar. Net als de FEB is het een keurmerk. Deze organisatie stelt strenge kwaliteits- en opleidingseisen voor makelaars die lid zijn.

Nederland heeft een vrij beroep van makelaar, wat betekent dat iedereen makelaar mag worden genoemd. Een NVM-verkoopmakelaar biedt u de veiligheid van een ervaren specialist die goed thuis is in de branche en markt. Ook kunt u als NVM-verkoopmakelaar op Funda terecht, een site waar verkopers uw woning willen bezichtigen.

Hoeveel courtage vraagt een NVM-verkoopmakelaar?

Er zijn verschillende kosten verbonden aan NVM-makelaars, afhankelijk van de makelaar. Elke bij NVM aangesloten makelaar kan een ander tarief in rekening brengen. Hij krijgt een bemiddelingsprovisie. Dit verwijst naar een deel van de verkoop- of aankoopprijs. In 2019 varieert de hoogte van de bemiddelingscommissie tussen 1% en 2%.

Wilt u uw huis verkopen voor 285.000 euro of 285.000 euro? Bij de hogere percentages betaalt u een bemiddelingsprovisie tussen € 2.850 en € 5.700. Sommige makelaars kunnen een vast bedrag of opstartkosten in rekening brengen, terwijl andere een commissiepercentage vragen. Vergelijk offertes van verschillende NVM-makelaars om de beste deal te krijgen.

Wat is de beste manier om NVM-makelaars te vergelijken?

Het vergelijken van NVM-makelaars is een enorme klus geweest. De volgende stap is om naar elk bureau te gaan en met hen in gesprek te gaan. Wie heeft de tijd?

Het kan echter heel anders zijn. Op deze website kunt u direct en geheel vrijblijvend NVM-makelaars vergelijken. Vul je postcode in, beantwoord een paar vragen en je bent klaar. De makelaars sturen u meerdere offertes op basis van uw individuele situatie.

Het vergelijken van NVM-makelaars is eenvoudig en snel. Wilt u gratis offertes ontvangen van NVM-makelaars bij u in de buurt? De website HuurmakelaarOffertes.nl biedt deze mogelijkheid: