Huispedia

Huispedia, een enorm onafhankelijk platform voor huisvesting en trekt maandelijks ruim 3.000.000 bezoekers. Met deze thuissite kunt u de controle over uw huis overnemen, naar dienstverleners zoeken en het zelfs te koop aanbieden. Huispedia houdt u op de hoogte van de huidige woningmarkt en wat uw mogelijkheden zijn om uw woning te verkopen of te kopen.

Wat is Huispedia precies?

Huispedia stelt u in staat uw woning te koop aan te bieden, maar dit is niet verplicht. Je vindt er niet alleen actuele huizen te koop maar ook alle Nederlandse huizen. U kunt een huis kopen, huren of verkopen als het in Nederland staat.

Het algoritme dat de meeste informatie voor woningbouwlocaties genereert, is gebaseerd op gegevens uit het Kadaster. De woningwaarde is een schatting van de werkelijke waarde. Er zullen geen taxaties op locatie plaatsvinden. Het is mogelijk dat de informatie die u zoekt niet juist of volledig is. Dit betekent dat de rechtmatige eigenaar van deze informatie er wijzigingen in kan aanbrengen. U kunt Huispedia verzoeken uw vermelding te verwijderen. Houd er rekening mee dat uw woning mogelijk nog in andere databases staat, zoals het Kadaster.

Huispedia woningwaarde

Huispedia gebruikt openbare gegevens van het Kadaster om de woningwaarde te berekenen. Het Kadaster is een landelijke organisatie die informatie geeft over onroerend goed, inclusief woningwaardes, in Nederland. Huispedia neemt deze informatie over en combineert deze met andere publiek beschikbare informatie. Ze creëren deze waarde niet. Met deze gegevens kunt u bijvoorbeeld ook de WOZ-waarde van uw jaar uit uw gemeente berekenen. Op basis van deze schatting is onroerendgoedbelasting verschuldigd. Als u het niet eens bent met de woningwaarde van Huispedia, kunt u stappen ondernemen om deze te corrigeren.

De woningwaarde van Huispedia is gebaseerd op informatie over de woning. Denk aan bouwjaar en woningtype. Het is belangrijk om voldoende informatie te hebben over vergelijkbare woningen. De berekening van een huis in een normale staat zal nauwkeurigere resultaten opleveren dan een specifiek voor een huis. De woningbouwlocatie mag enige marge toelaten, maar unieke huizen passen mogelijk niet in de ruimte.

Huispedia – Beheer uw eigendom

U kunt informatie op Huispedia aanpassen of aanvullen als u niet tevreden bent met de juistheid ervan. Dit kan door bij het openen van een account de optie “mijn huis beheren” te selecteren. Zodra iemand het beheer van het huis overneemt, is het niet mogelijk om onafhankelijke informatie te verkrijgen. Huispedia-gebruikers kunnen hun woning opgeven en zijn wettelijk verplicht om correcte informatie te verstrekken. U moet als koper controleren of alle informatie juist is. Heeft u een makelaar nodig om te kopen of verkopen? Huispedia stelt u in staat om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Huispedia ervaringen

Uit de online gebruikerservaringen blijkt dat ongeveer driekwart zeer of zeer tevreden is over Huispedia. Er zijn echter enkele kritiekpunten. Het publiceren van details over specifieke huizen zonder toestemming is bijvoorbeeld niet toegestaan. Hoewel dit is toegestaan, kan het problemen veroorzaken als er onjuiste gegevens worden verstrekt. Ook de communicatie met de woningbouwsite is onderhevig aan uiteenlopende meningen. Contactervaringen kunnen variëren van moeilijk tot zeer nuttig. Vooral huiseigenaren willen niet alles zelf uitzoeken. Het feit dat er veel informatie is en dat het contact met een professional snel gemaakt kan worden, zorgt ervoor dat ze snel in contact kunnen komen. Dit is zeer indrukwekkend aangezien een van de oprichters de site is begonnen direct nadat hij zijn zaken met een makelaar had geregeld.

Hoe werkt Huispedia?

Huispedia heeft een compleet overzicht van alle Nederlandse woningen, dus ook die van jou. Bent u bewoner van een huurwoning die niet te koop staat? Uw huurwoning wordt meegenomen in de eindresultaten, samen met de woningwaarde. Dit is een vreemde gewoonte, aangezien veel Nederlandse huizen niet te koop staan. Maar hier is een reden voor.

Het doel van Huispedia is om het voor huiseigenaren in Nederland gemakkelijk te maken om toegang te krijgen tot transparante informatie. Voer een adres in om direct de geschatte waarde te zien, evenals informatie over de omgeving. U kunt direct zien wat anderen van uw huis kunnen zien en beslissen of verhuizen een goed idee is. U kunt deze informatie gebruiken om uw beslissing te nemen op basis van de vraag of de huizen die u wilt kopen te duur zijn of dat u de waarde van uw huis kunt verbeteren door enkele renovaties uit te voeren.