Huis verkopen

Na lang nadenken en nadenken heb je besloten om je huis te verlaten. Wat nu? Een huis verkopen is een dure aangelegenheid. Dit begint al in de eerste fase, ook als uw huis nog niet te koop staat! Dit zijn de stappen die u tijdens die eerste fase moet nemen.

Dit zijn de drie belangrijkste vragen:

Bij het verkopen van een huis staan vaak drie vragen centraal:

(1) Hoeveel is mijn huis nu waard?

Voor een vrijblijvende waardebepaling kunt u een of meerdere makelaars inschakelen. U ziet snel de werkelijke verkoopprijs van uw huis. Hiermee krijgt u inzicht in de verkoopwaarde van uw woning.

(2) Wat is de beste manier om uw huis snel te verkopen?

U kunt gratis advies krijgen van lokale verkoopvertegenwoordigers. U krijgt advies over de meest effectieve verkoopstrategie om uw huis te verkopen. Zij zullen u ook vertellen wat u moet doen om het huis verkoopbaar te maken.

(3) Welke makelaar moet u kiezen?

Voordat u een makelaar kiest, is het een goed idee om er meerdere te bekijken. Er zijn veel makelaars die verschillende tarieven, methoden en ervaring bieden. Het is verstandig om de meningen en inzichten van meerdere makelaars op te vragen, ook als u al contact met hen heeft. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de beste keuze maken.

Het vergelijken van makelaars kan u helpen het juiste antwoord te vinden op al uw vragen.

Makelaars vergelijken is een geweldige manier om uw huis verkoopklaar te maken. Een makelaar die mogelijk het recht heeft om uw huis te verkopen, kan u een nauwkeurige schatting geven van de huidige marktwaarde en de beste strategie aanbevelen. De makelaar zal u ook informeren over de tarieven die aan deze transacties zijn gekoppeld.

Dit gratis adviesgesprek wordt verzorgd door meerdere makelaars zodat u een uitgebreid beeld heeft van de actuele marktwaardes en ook tarieven tussen makelaars kunt vergelijken. U weet welke makelaar de beste deal biedt en bij welke verkoopstrategie hoort.

Een makelaar bekijkt uw wensen en geeft u concrete suggesties

Op basis van uw wensen en situatie kan de makelaar u zowel tijdens het adviesgesprek als tijdens het verkooptraject gerichte suggesties geven. Als het je doel is om de woning tegen een zo hoog mogelijke prijs te verkopen, kun je overwegen achterstallig onderhoud aan te pakken en een kamer (gedeeltelijk!) te renoveren.

Een makelaar kan u vertellen welke verbeteringen zullen resulteren in een hogere verkoopprijs. De makelaar zal u vertellen welke verbeteringen de verkoopprijs zullen verhogen. Het is echter aan u om te beslissen wat u gaat doen voordat u verkoopt. De verkoopmakelaar fungeert als uw gids gedurende het gehele verkoopproces.

De vraagprijs berekenen

Voordat u uw huis verkoopt, is het belangrijk om de prijs van uw huis vast te stellen. Het geeft niet alleen een indicatie van hoeveel winst of verlies u met uw huis zult maken, maar het geeft u ook een idee van uw financiƫle mogelijkheden wanneer u op zoek bent naar uw volgende huis. De vraagprijs is bepalend voor uw eerste contact met een makelaar en het bod van hen. Op basis van uw wensen en de staat van de woning zal de makelaar u adviseren over een prijsklasse.