Hoeveel verschilt WOZ waarde en verkoopprijs 2022?

WOZ-waarde vs. taxatiewaarde

Wij als makelaars kijken met een andere blik naar uw huis. Wij hechten meer belang aan de kwaliteit van de afwerking dan aan de WOZ-waarde.

Wil dat zeggen dat de WOZ-prijs niet wijst op een mogelijke verkoopprijs? Niet helemaal. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de taxatiewaarde van uw woning hoger is dan de WOZ. Een lagere WOZ is echter niet altijd goed. De WOZ-waarde kan invloed hebben op de verkoopprijs.

Wat doet een makelaar om de verkoopprijs van mijn huis te bepalen?

De verkoopprijs van uw woning wordt niet alleen bepaald door de WOZ-waarde. Soms wordt het zelfs genegeerd. Zoals we in onze eerdere blog al aangaven, is de WOZ-waarde van uw woning gebaseerd op het waardeonderzoek van vorig jaar. Wij beoordelen eerst de staat van uw woning. Dan vergelijken we het met andere huizen in onze database. Tot slot bepalen we wat de markt is.

We kunnen concluderen dat de WOZ-prijs geen effect heeft op de verkoopwaarde van uw woning. De uiteindelijke prijs van uw huis hangt ook af van de omgeving, concurrentie in huisvesting, inrichting en emoties. Kan de koper zich op zijn gemak voelen in uw woning? Dan is de kans groot dat de potentiƫle koper blij zal zijn met uw vraagprijs.

Wilt u uw huis verkopen? Bent u geĆÆnteresseerd in de geschatte verkoopprijs van uw woning? Neem voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling contact met ons op