Hoe verhoudt de WOZ waarde zich tot de verkoopprijs?

WOZ WAARDE WAARDE Vs WOZ WAARDE

De taxateur van de gemeente Apeldoorn beoordeelt de WOZ-waarde op afstand. Wij als makelaars kijken anders naar de woning. Wij hechten meer belang aan de kwaliteit van de afwerking dan aan de WOZ-waarden.

Wil dat zeggen dat de WOZ-prijs niet wijst op een mogelijke verkoopprijs? Niet helemaal. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de taxatiewaarde van uw woning hoger is dan de WOZ. Een lagere WOZ is echter niet altijd goed. De WOZ-waarde kan invloed hebben op de verkoopprijs.

Taxateur

Een taxateur bezoekt de woning om de woning te beoordelen en een waarde toe te kennen. Het taxatierapport legt deze waarden vast en bepaalt de uiteindelijke getaxeerde waarde. Er zijn veel voorbeelden van WOZ-waarden die de markt- of inkoopprijs overschrijden. Er zijn echter tal van gevallen waarin ze in de tegenovergestelde richting vallen. Met andere woorden, de WOZ-waarde geeft niet de uiteindelijke taxatiewaarde van de woning weer.

HOE BEPAALT VASTGOED DE VERKOPERSPRIJS?

De verkoopprijs van uw woning is meer dan alleen de WOZ. Soms negeren we de WOZ-waarde. De WOZ-waarde van uw woning wordt bepaald door de taxatie van het voorafgaande kalenderjaar. Wij beoordelen de staat van binnen en buiten van uw woning, vergelijken deze met andere woningen in onze NVM-database en bepalen vervolgens voor hoeveel de woning wordt verkocht. Deze factoren dragen allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopprijs.

We kunnen concluderen dat de WOZ-prijs geen effect heeft op de verkoopwaarde van uw woning. De uiteindelijke prijs van uw huis hangt ook af van de omgeving, concurrentie in huisvesting, inrichting en emoties. Kan de koper zich op zijn gemak voelen in uw woning? Als hij dat doet, is de kans groot dat hij blij zal zijn met de verkoopprijs.