Hoe oud is mijn huis?

Wat is de leeftijd van mijn huis?

Hoe oud is mijn huis? Het is mogelijk om in een appartement te wonen en de exacte leeftijd niet te bepalen. Dit gebeurt de hele tijd, niet alleen huurders. Veel huiseigenaren weten ook niet in welk jaar hun huis is gebouwd. Deze pagina geeft u een gratis schatting van de leeftijd van uw woning en vertelt u waar u deze kunt vinden.

Tip: Woningzoekenden en kopers kunnen te weten komen in welk jaar een woning in Nederland is gebouwd. Lees verder om te zien hoe het werkt.

Kadaster rapport

Het Kadaster is een bekende naam voor huiseigenaren. Er is een notaris die de koopakte registreert. De notaris bewaart alle gegevens van alle Nederlandse gebouwen. Hoewel deze informatie mogelijk niet voor alle gebouwen volledig is, zal deze voor het merendeel van de particuliere koopwoningen volstaan. Tegen een kleine vergoeding kunt u een woningrapport van het Kadaster opvragen om de waarde van de woning vast te stellen. Dit zijn de punten die erin zitten:

Het is mogelijk dat bepaalde informatie niet voor alle eigenschappen beschikbaar is. De kosten van een vastgoedrapport bedragen 18,75 euro per aanvraag.

Adressen en gebouwen registreren

Een van de meest elementaire overheidsregisters is de BAG. Deze registratie bevat informatie van Nederlandse gemeenten. De gegevens bevatten bijvoorbeeld het bouwjaar. Zowel bedrijven als particulieren hebben gratis toegang tot deze informatie.

Wilt u weten hoe oud uw woning is? Deze gegevens zijn niet nodig om een hypotheekaanvraag goedgekeurd te krijgen. U heeft ook toegang tot de officiƫle BAG Viewer van Het Kadaster. U kunt uw adres invullen voor meer informatie, zoals het bouwjaar en de bouw. Mogelijk vindt u onjuiste of ontbrekende informatie. Dit is aan de gemeente die eigenaar is van het pand.