funda

Funda

Funda.nl is een woningwebsite die vraag en aanbod op de vastgoedmarkt bij elkaar brengt. Dit platform verbindt kopers, verkopers, huurders, verhuizers en makelaars. De woningwebsite bestaat ongeveer 20 jaar. In die tijd zijn ze uitgegroeid tot een van de populairste sites van Nederland. Ze krijgen gemiddeld 5 miljoen bezoekers per maand. Dit is een groep mensen die op zoek is naar een woning of informatie zoekt op de woningmarkt. Hoe werkt Funda?

Het ontstaan van funda.nl

De NVM en Wegener richtten in 2001 samen funda.nl op. Funda, een korte brief met een paar woorden, zou de aandelen in Wegener Media verwerven. NVM Holding BV is nu eigenaar van het platform. Stichting Administratiekantoor Funda is ook eigenaar. Gegevens: Funda Real Estate BV. Huys Europa. Piet Heinkade 167-173, en 1019 GM Amsterdam. Wiki heeft meer informatie. Quintin Schevernels is de CEO van Quintin. Quintin Schevernels is sinds 2018 CEO. Hij kan zijn plannen niet uitvoeren.

Naast funda.nl zijn er een handvol websites die zich maar op één doelgroep richten. Funda nationale.nl richt zich op de agrarische markt, terwijl Funda in business zich richt op commercieel vastgoed. Er waren vestigingen in Ierland en Polen. Andere projecten, zoals een website voor designmeubels, werden ook opgericht, maar werden later stopgezet of verkocht.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? KLIK HIER

In het begin moeten makelaars lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Later kunnen ook VastgoedPRO en VBO Makelaars toegang krijgen tot het platform. Deze publicaties zouden in de eerste jaren verschijnen onder NVM-makelaarresultaten. De huizenwebsite is in 2015 volledig opnieuw ontworpen. Huizen worden nu weergegeven op basis van relevantie. NVM-makelaars hebben geen voorkeur meer. Je kunt je huis nog beter zichtbaar en vindbaar maken door te upgraden.

Wat is het financieringsproces voor een project?

Particulieren kunnen geen eigendommen op de site plaatsen. Dit is alleen voorbehouden aan agenten. Dit hoeft echter niet noodzakelijk een probleem te zijn. Makelaars bieden ook andere diensten aan. Als huiseigenaar zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het is cruciaal om niet alleen de beschrijving met foto’s te publiceren, maar ook een plattegrond en 360-gradenfoto’s mee te nemen.

Funda biedt vele manieren om de zichtbaarheid van een woning te vergroten. Er is ook de optie Eye-catcher, die drie keer zoveel ruimte in de zoekresultaten geeft. De toppositie, die duidelijk zichtbaar is boven de standaard zoekresultaten, vertegenwoordigt een prominente plek. Uw huis wordt weergegeven op de startpagina als u Thuis selecteert in de afbeelding.

U kunt de prestaties van uw huis controleren door op “Ik verkoop mijn huis” te klikken om het te claimen. Dit wordt geverifieerd door uw makelaar en u kunt vervolgens bevestigen dat u inderdaad de verkoper/verhuurder bent. Log in op Mijn Funda en je kunt realtime funda-statistieken bekijken over hoe vaak je huis is bekeken en gevonden. Dit account kan worden ingesteld om u meldingen over de plaatsing te sturen.

Wilt u meer weten over de woning die u op funda bezit? Uw makelaar kan u hier meer over vertellen.

Bent u op zoek naar woonruimte, zakelijke of recreatieve verhuur?

Het zal je verbazen dat er veel woningen beschikbaar zijn. Er zijn vijf hoofdtypen woningen: huur, nieuwbouw, recreatie, Europa en commerciële ruimte. Erkende makelaars hebben alle woningen geplaatst, waardoor woningen die via andere kanalen worden verkocht hier niet te vinden zijn.

Een makelaar kan besluiten een woning niet op de site te plaatsen. De verkoper beslist. U kunt er niet vanuit gaan dat u alle agenten in dit gebied zult vinden. U kunt nog steeds informeren naar uw makelaar.